De medewerker broederij komt voor bij grootschalige pluimveebroederijen. Broedeieren worden aangeleverd vanuit gespecialiseerde vermeerderingsbedrijven, die binnen de broederij worden uitgebroed. Het natuurlijke broed- en uitkomproces wordt (geconditioneerd) nagebootst in broedmachines. Verstoringen aan deze machines worden automatisch gemeld (alarm), waarna gespecialiseerde medewerkers (bijv. technische dienst) de verstoring verhelpen. Uitgekomen kuikens worden, afhankelijk van het doel, eventueel geselecteerd op sekse en geënt, en verpakt t.b.v. transport. Hygiëne is van groot belang bij het broedproces. De medewerker broederij is in het gehele proces inzetbaar (ontvangst van de eieren, het broedproces, de controle en het transport van de uitgekomen kuikens). Hij/zij werkt binnen strikte kaders en procedures.
Resultaatgebieden | Taken | Resultaatindicatoren |
---|---|---|
Ontvangst eieren en voorbereiding broedproces |
|
|
Broedproces |
|
|
Uitkomst, controle en transport |
|
|
Het functieniveau wordt enkel bepaald door de inhoud van de functieomschrijving en niet door het competentieprofiel.